Activităţi organizate de ISU Mehedinţi pentru a marca Ziua Informării Preventive

0

Ziua de Marţi 13 a fost denumită, începând cu anul 2011, „Ziua Informării Preventive”. Pentru a marca această zi, ISU Mehedinţi va organiza, în data de 13 august 2019, activităţi menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare în situaţii de urgenţă.

Astfel, marţi, 13 august 2019, în intervalul orar 10.00-14.00, cadrele ISU Mehedinţi împreună cu voluntari ISU se vor afla în două centre comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, dar şi în zona fântânii cinetice, unde vor avea loc puncte de informare preventivă.

De altfel, elevii prezenţi în tabăra de etnografie şi dansuri tradiţionale, organizată de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, vor primi informaţii utile de la pompieri, în cadrul unei lecţii deschise.

Tot marţi, în intervalul orar 10.00-14.00, subunităţile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre. Vizitatorii vor putea cunoaşte tehnica de intervenţie, cu care echipajele noastre participă la misiunile desfăşurate în sprijinul cetăţenilor acestui judeţ.

Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, fiecare zi de marti 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare, specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here