Razie în judeţul Dolj: 52 de filtre rutiere – peste 850 de autovehicule verificate

0

Sâmbătă, 31 august 2019, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice din județul Dolj. 

Acţiunea la care au participat poliţişti din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, economic precum şi acţiuni speciale a continuat şi în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 2019.

Astfel, în județul Dolj, au fost instituite 52 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat peste 850 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 140 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică).

În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.500 de persoane, aproximativ 200 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe.

Polițiștii doljeni au constatat 8 infracțiuni în flagrant delict, 4 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și restul, infracţiuni de natură judiciară.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, din care 36 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 1 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite, 219 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 90.000 lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 24 permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Misiunea poliţiştilor doljeni de a asigura un climat de ordine publică şi de a preveni producerea de accidente rutiere continuă, siguranţa cetăţenilor reprezentând o prioritate.

Astfel, recomandăm adoptarea unei conduite preventive şi respectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice, acţiunile poliţiştilor urmând a se desfăşura şi în cursul acestei zile, scopul urmărit fiind acela de a preveni şi descuraja săvârşirea de infracţiuni, dar şi abateri la regimul circulaţiei rutiere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here