Vâlcea: Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru salvarea de vieți

0

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru salvarea de vieți, prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

În perioada 4-11 noiembrie 2019, polițiști au acționat pe raza de competență, iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale, din care 76 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, de asemenea au fost reținute 34 de permise de conducere, din care 17 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 14 pentru depășirea vitezei regulamentare și 3 pentru consum de alcool, au fost reținute și 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță: 

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here