Mehedinți: Acțiuni pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 200 persoane și peste 30 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 5.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 25 mijloace de transport în comun.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele de pe raza județului.

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here