În județul Olt se intensifică acțiunile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus,  Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 .

Astfel, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 200 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

Astfel, au fost legitimate peste 300 de persoane și au fost verificate 30 de obiective/locații și aproximativ 80 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți riscurilor. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din județ. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, astfel vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci este important ca toți să conștientizeze că sănătatea și viață persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Inspectoratul de Poliție Județean Olt

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here