Accident rutier la Brebeni – un bărbat din Slatina, beat la volan, a lovit un cap pod și s-a răsturnat

0

Duminică, 4 octombrie 2020, în jurul orei 00.00, pe raza comunei Brebeni, județul Olt, s-a produs un accident rutier. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina s-au deplasat la locul producerii evenimentului și au stabilit faptul că acesta s-a produs pe fondul consumului de alcool.

Astfel, un conducător auto, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 546, din direcția Brebeni către Slatina, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod. După impact, autoturismul s-a răsturnat în șanț. În accident a fost implicat un sigur autoturism, în care se afla doar șoferul.

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD. La locul evenimentului a acționat și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.

La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Slatina, a fost găsit în afara autoturismului, conștient, cu dureri și excoriații la cap și membrul superior drept. Acesta a fost asistat medical la locul evenimentului și a refuzat transportul la spital.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,80 miligrame/Litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, aceasta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului este interzisă de lege și constituie un factor de risc atât pentru şofer, cât și pentru ceilalţi participanţi la trafic, crescând riscul de implicare într-un accident rutier.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here