Pompierii militari la datorie în judeţul Mehedinţi

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 16 – 17 martie 2017, la 22 de intervenţii, dintre care: 13 urgenţe medicale, opt situaţii de urgenţă şi o misiune de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un concert.

În data de 16.03.2017, la ora 13.50, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu zece pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Căzănești, localitatea Ilovu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La intervenție a participat și S.V.S.U. Căzănești. Au ars grinzile și asteriala anexei pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 13.52, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pe strada Cicero, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au intervenit prompt, limitând şi lichidând incendiul, care risca să se propage la o casă de locuit din apropiere. Focul a cuprins circa 500 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 14.56, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Grozești, satul Grozești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit un depozit gospodăresc de furaje. La intervenție a participat și S.V.S.U. Strehaia cu patru voluntari. Au ars circa 4 tone de furaje – fân și lucernă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 16.25, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Prunișor, satul Zegaia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Timp de două ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi stingerea incendiului, care risca să se extindă la pădurea din apropiere. Au ars circa 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 17.51, doi pompieri militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin, cu un A.T.V, au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la un concert susţinut într-o galerie comercială din municipiul Dr. Tr. Severin. Nu s-au produs evenimente deosebite.

La ora 17.51, Garda de Pompieri Baia de Aramă a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Ponoarele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars circa 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 20.20, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu şase pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Tâmna, localitatea Fața Cremenii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Focul a cuprins 5 ha de vegetație uscată și lăstăriș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 20.23, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Șimian, localitatea Poroina, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Au ars circa 5 ha de vegetație uscată și lăstăriș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

La ora 22.04, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 10 pompieri militari și o autospecială de transport, în comuna Malovăț, localitatea 23 August pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. La intervenție a participat și S.V.S.U. Malovăț. cu 16 voluntari. Au ars circa 6 ha de vegetație uscată și lăstăriș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

“Echipajele SMURD au intervenit în judeţul Mehedinţi la 13 urgenţe medicale”, ne-a informat Plt. Raluca Tîrcă. purtător de cuvânt al ISU „Drobeta”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here