Poliţiştii vâlceni au acţionat, cu efective suplimentare în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii

0

Poliţiştii vâlceni au acţionat, cu efective suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetăţenii să petreacă în linişte minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii.

În minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii, poliţiştii din cadrul structurilor operative ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, transporturi, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 65 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale şi au fost aplicate 684 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 250.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 150 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 448 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 86 sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, au fost retrase 35 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 61 de permise de conducere, dintre care 20 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 13 pentru viteză excesivă.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 230 de solicitări ale cetăţenilor, prin intermediul serviciului 112.

Exemple:

 TRANSPORT DE MATERIAL LEMNOS FĂRĂ RESPECTAREA FORMELOR LEGALE

Cu prilejul acţiunilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, poliţişti din cadrul Poliţiei Călimăneşti l-au depistat în trafic pe B.C.F., de 39 de ani, din comuna Câineni, care transporta pe drumul naţional 7 CC, cu un autocamion, peste 27 de metri cubi de material lemnos, de esenţă fag, în baza unui aviz de însoţire a mărfii cu valabilitatea expirată.

Poliţiştii l-au sancţionat pe şoferul autocamionului cu amendă în cuantum de 3.000 de lei şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Şoferi sub influenţa alcoolului depistaţi în trafic de poliţişti.

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 18.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, au oprit pentru control, pe drumul judeţean 676, pe raza comunei Slătioara, un autoturism condus de D.F., de 58 de ani, din comuna Lădeşti.

Având în vederea că bărbatul în cauză emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

Luni, 5 iunie 2017, în jurul orei 20.00, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, au oprit pentru control, pe drumul judeţean 676, pe raza comunei Copăceni, un autoturism condus de C.V., de 51 de ani, din comuna Stroeşti.

Având în vedere că tânărul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

Duminică, 4 iunie 2017, în jurul orei 21.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, l-au depistat în trafic, pe drumul naţional 64, pe raza comunei Prundeni, pe M.Ş.D., de 33 de ani, din comuna Prundeni, care conducea un  autoturism, înmatriculat în Anglia, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

La solicitarea poliţiştilor, tânărul în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a acceptat să-i fie recoltate probe biologice de sânge, acesta fiind condus la Spitalul Drăgăşani.

***

În noaptea de 4 spre 5 iunie a.c., în jurul orei 00.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti, în colaborare cu Secţia 10 Poliţie Rurală Măciuca, l-au depistat în trafic pe A.Ş.C., de 26 de ani, din comuna Valea Mare, în timp ce conducea o motocicletă de teren pe drumul judeţean 643, din localitate, având o alcoolemie de 0,51 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că motocicleta pusă în circulaţie pe drumurile publice nu era înmatriculată, iar tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

***

În dimineaţa zilei de 4 iunie 2017, în jurul orei 08.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe S.M., de 31 de ani, din comuna Galicea, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 678, din localitate, având o alcoolemie de 0,71 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

***

În seara zilei de 3 iunie 2017, în jurul orei 22.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Olăneşti l-au depistat pe D.I., de 40 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea,

în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 651, pe raza comunei Păuşeşti-Măglaşi, având o alcoolemie de 0,48 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

***

În dimineaţa zilei de 3 iunie 2017, în jurul orei 06.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe P.M., de 49 de ani, din comuna Galicea, în timp ce conducea un autoturism pe drumul judeţean 678, din localitate, având o alcoolemie de 0,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

***

 La data de 2 iunie 2017, în jurul orei 20.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, l-au depistat în trafic, pe drumul judeţean 677E, pe raza comunei Ştefăneşti, pe D.C, de 55 de ani, din municipiul Drăgăşani, care conducea un  autoturism, având o concentraţie de 0,81 mg/litru alcool pur în aerul expirat

***

În noaptea de 2 spre 3 iunie 2017, în jurul orei 03.00, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, l-au depistat în trafic pe P.O.C., de 24 de ani, din comuna Ştefăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Belşugului, din municipiul Drăgăşani, având o alcoolemie de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

***

În aceeaşi noapte, în jurul orei 02.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti, l-au depistat în trafic pe I.D., de 40 de ani, din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional 7, pe raza oraşului Călimăneşti, având o alcoolemie de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

***

Conducerea unui moped neînregistat pe drumurile publice, fără permis de conducere.

La data de 4 iunie 2017, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni l-au depistat în trafic pe G.N., de 59 de ani, din comuna Ioneşti, în timp ce conducea un moped neînregistrat pe drumurile publice din localitate, fără a deţine permis de conducere.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru comiterea celor două infracţiuni rutiere.

***

Minor de 14 ani depistat în timp ce conducea pe drumurile publice un autovehicul neînmatriculat.

 La data de 5 iunie 2017, în jurul orei 12.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti l-au depistat pe minorul I.A.C., de 14 de ani, din comuna Tetoiu, în timp ce conducea un ATV neînregistrat pe drumul judeţean 676, din localitate, fără a deţine permis de conducere.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise infracţiunile.

ACCIDENT RUTIER

La data de 2 iunie a,c, în jurul orei 04.00, G.M.A., de 24 de ani, din comuna Bujoreni, a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi, a acroşat un alt autoturism parcat regulamentar, rezultând pagube materiale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că tânărul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule,  având o alcoolemie de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat penal.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here