Cum să muncești eficient de acasă, mai ales când ai copii

0
Alege un desk pad de la Unika

Pentru mulți dintre noi, munca de a acasă a devenit o realitate, o nevoie și o obișnuință în ultimii 2 ani. Având avantajele ei reale, este apreciată de oamenii care preferă să nu mai piardă timp pe naveta până la birou, să lucreze din confortul casei lor și să fie mai aproape de familie. Dacă la începutul pandemiei munca de acasă a fost o necesitate, aproape o sentință pentru unii, acum este o alegere de bunăvoie, ba chiar un criteriu de alegere al unui job. Interesant cum anumite situații schimbă total comportamente și obiceiuri la nivel larg, nu?

Printre oamenii care au de lucrat de acasă se regăsesc și mulți părinți care se străduiesc să își îndeplinească task-urile în timp ce mai au și grijă de micuți – de la a-i supraveghea, la a găsi și răgaz de a petrece timp de calitate împreună cu ei. Școlile s-au redeschis, dar perioada de învățământ online, alături de zilele de vacanță în care copiii sunt acasă fac părinții să caute modalități echililbrate de a lucra de acasă alături de copii.

Noi îți propunem câteva metode prin care să îți simplifici acest mix de viață profesională și viață personală, care să îți permită să dai randament la muncă și să fii bine și în familie. Nu uita, totul se face cu răbdare și cu așteptări realiste, până se atinge un echilibru.

Așadar, iată câteva sfaturi utile de pus în aplicate pentru un echilibru sănătos între munca de acasă și viața de familie:

Stabilește un program de la început

Întotdeauna este eficient să stabilești un program, atât pentru tine, cât pentru copii, în așa fel încât să știe fiecare ce are de făcut. De la micul dejun, la activitățile de dimineață – la tine, verificat mail și anumite taskuri, iar la copil – puzzle, jocuri individuale, activități artistice, ca modelaj, pictură, decupaj și proiecte diy. O oră specifică pentru masa de prânz este binevenită pentru toată lumea, alături de puțină pauză de odihnă. Câteva minute în care să te întinzi puțin, să adormi copilul, dacă mai are somn de după amiază, și să te pregătești pentru a doua parte a zilei. În acest timp, tu te poți ocupa de restul task-urilor, iar copilul ți se pote alătura mai târziu, cu teme, proiecte sau cărți de colorat, ori poate chiar activități mai dinamice, cu dans și țopăială pe muzică sau posturi pentru copii. Depinde cât zgomot poți tu să agreezi sau ce vârstă are copilul.

Delimitează clar spațiul pentru muncă de restul casei

Un spațiu clar delimitat, destinat muncii, te ajută mai mult decât crezi când vine vorba despre randamentul pe care îl dai, dar și felul în care te simți în casă la sfârșitul programului. Faptul că ai un loc special pentru muncă te face ca atunci când te-ai așezat acolo să te „activezi” pe modul de lucru, pe sarcinile de acolo. Asigură-te că acel loc, un birou sau o masă, este separat de locul de mâncat sau de locul de relaxare (canapea, televizor) pentru a evita orice te poate distrage. Găsește cel mai liniștit loc din casă, cu lumină bună și menține-l curat și îngrijit, pentru a te putea ține concentrat.

Amenajază locul unde muncești în așa fel încât să fie perfect pentru tine și cei mici

În afara faptului că ai nevoie de curățenie, lumină și spațiu pentru un spațiu de lucru eficient, cel mai bine e să ai și un loc pentru copil sau copii, în așa fel încât să poată sta pe lângă tine, bucurându-se de activitățile din program în timp ce tu lucrezi. Așadar, asigură-te că locul este potrivit pentru toată lumea, în parametrii prezentați mai devreme. De altfel, este indicat ca toți menbrii familiei, de la mic la mare, să știe că atunci când ești acolo, muncești, că ai nevoie de liniște și concentrare și că „pe aici nu se trece”.

O idee bună de amenajare a mesei de lucru sau a biroului, în așa fel încât să ți se poată alătura și copiii și să menții curat spațiul, este utilizarea unor desk-pad-uri și protecții de birou. Cu dublă funcționalitate, aceea de decor, cât și cea de protecție, fac totul mai simplu – mai ales pe parte de curățenie. Cel mai bine alegi un desk pad de la Unika. Confecționat din piele PU de calitate, flexibilă, fabricat în Italia, cu un design elegant și o suprafață generoasă, acestă mapă de birou te va surprinde cu siguranță cu versatilitatea și funcționalitatea sa. Este executat din piele PU, dublă față. Formatul 90×40 cm este unul generos și protejează întreg spațiul de lucru. De asemenea, conține și 1 tabel mat 35×40 cm și 2 suporturi de pahar. Poate fi curățat ușor și nu absoarbe lichidele. Culorile alese, negru și maro, sunt unele clasice și accesorizează cu succes birourile din lemn sau închise la culoare. Cusătura perimetrală conferă produsului o eleganța aparte. Ambalajul tubular, la deschidere, își transformă capacul în suport de creioane, iar corpul în suport pentru alte obiecte.

Munca de acasă poate fi ușoară și eficientă, chiar și când ai princhindei pe lângă tine. Organizându-ți bine timpul și spațiul, atât ție cât și celor mici, poți crea zile frumoase în care să fii atât un părinte bun, cât și un angajat eficient. Poate că sfaturile de aici par, la început, o utopie, dar luate pe îndelete ajung să fie obișnuințe și să simplifice viața tuturor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here